Totalul afișărilor de pagină

vineri, 10 februarie 2012

POVESTE DE CRACIUN


Povestea Craciunului are ca punct de plecare legenda nasterii lui Iisus, oferindu-i insa o continuare originala. Povestirea este construita ca o pilda, ce pune accentul pe valori ca bunatatea si blandetea.

Povestea are ca personaje principale cei trei pastori care au asistat la nasterea micului Iisus. A doua zi dupa nastere, impresionati de conditia a parintilor pruncului, pastorii nu pot sa adoarma si se hotarasc sa le ofere, pe cat posibil, un mic ajutor. Vazand frigul de afara, ei vor sa le daruiasca o pereche incaltari, pentru Iosif, o haina pentru Maria si scutece fine pentru micul Iisus, asa cum ar trebui sa aiba orice nou-nascut.

Dar incercand sa se intoarca la iesle, pastorii nu mai gasesc drumul, nefiind calauziti nici de cantecul ingerilor si nici de steaua din Ajun. Au in fata trei cai, iar fiecare dintre ei porneste pe cate una, crezand ca acela este drumul cel bun. Insa, tot cautandu-l pe Iisus, fiecare pastor gaseste alte persoane nevoiase si le ajuta.

Asa ca ei daruiesc unui mosneag incaltarile, unei batrane, haina groasa pastrata pentru Maria, si unui nou-nascut, ce statea intr-un grajd, in ger, alaturi de parintii lui, scutecele. Ingrijorati ca Iisus si parintii lui au ramas in final fara ajutor, pastorii realizeaza ca, de fapt, au mers pe drumul cel bun....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu